Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Active-sport

Chci inzerovat

Koloniál. Cyklisté v centru Prahy vítáni!

Info

30.06.2015

Vydejte se na kole po Praze a zabrzděte svá kola v Koloniálu: cyklistický pub nedaleko metra Staroměstská vás přivítá i s vaším dvoukolovým miláčkem. Není žádnou novinkou, že tělo potřebuje doplnit energii a tekutiny.  Restaurace Koloniál na Starém vám nabídne obojí. Kombinuje tradiční českou klasiku s osvěžující nápaditostí.

Autor:BikeFoto:Bike

Symbolem útulné restaurace jsou kola a cyklisti ve všech možných podobách. Můžete zde vidět staré elegantní bicykly, na kterých možná jezdili naši prapradědové, různé součástky a číšníky v cyklistických dresech.

Originální je i zeď talířů podepsaných známými českými šampiony, kteří v Koloniálu strávili příjemné chvíle, nebo přednášeli na pravidelných KOLONIÁLNÍCH besedách (významně se v nich angažuje i magazín Bike/Peloton) otevřených veřejnosti.

Na baru máte možnost ochutnat několik druhů točeného piva a vybírat si můžete také z kvalitních vín z Moravy. K tomu naleznete široký výběr chuťovek, které pocházejí z domácích lokálních surovin, čemuž odpovídá zdejší „Koloniál“ tlačenka s octem a jemně sekanou cibulkou nebo delikátní kachní paštika v zavařovačce s brusinkami a tousty z bílého chleba, která vám rozjede chutě natolik, že nevíte, co si dát v dalším kole.

Pokud máte chuť ochutnávat, farmářské prkénko představí uzeniny od českých řezníků nebo sýry, které k pivu neodmyslitelně patří.

Co nesmí v takové hospodě nikdy chybět, je velký výběr masa na všechny způsoby. Specialitou podniku je propečené a šťavnaté vepřově koleno se zelným salátem, křenem a hořčicí nebo vyhlášené špízy podávané z grilu přímo na šavli. Každý, kdo špíz dostane na stůl, je okamžitě terčem pozornosti. Vypadá totiž jak umělecké dílo a tak pronikavě voní.

Zde si vybere i vegetarián, pro kterého je připravena variace z papriky, cukety, lilku, sušených rajčat a balkánského sýru. K zeleninové verzi zvolte bramboru s domácím tvarohem a petrželkou. Tatarák vám zase umíchají z mladých býčku, nebo z lilku či sýra.

I milovníci sladkého si v Koloniálu přijdou na své. Takový staročeský dezert z bramborového těsta: Čápi v perníku se skořicí, švestkami a kysanou smetanou vás vrátí do doby, kdy naši předkové zřejmě poprvé objevovali krásu cyklistiky a obdivovali naší dědinu právě z cyklistického sedla. Právě takové vzpomínky ve vás touží Koloniál rozdmýchat skrze svou výbornou kuchyni.

Mrkněte na www.kolonialpub.cz

Nahoru

Komentáře

Aktuálně
Mazda přichází s druhým faceliftem šestkového sedanu a kombi. Nový je například tvar zpětných zrcátek…

Když se řekne Lada, většina lidí si představí hranatý sedan se zadním náhonem vycházející z Fiatu 124…

Další, už 28. ročník časopisu Motocykl startujeme ve velkém stylu – dvojčíslem! Najdete v něm extra…


Newsletter
Newsletter - registrujte se pro odběr novinek. Váš e-mail: